Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Izjava o privatnosti i sigurnosti

Voditelj obrade osobnih podataka i vlasnik Impressio web trgovine , sukladno Uredbi ( EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka ( NN 42/18 ), poštuje privatnost i štiti osobne podatke svojih korisnika i kupaca, te se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe i ostalih kontakt formi ,te je prosljeđivati trećim stranama.

Voditelj obrade osobnih podataka je :

ANTON I LEON , obrt za trgovinu i usluge , vl. Josip Berišić

Adresa i mjesto rada :10360 Sesvete , Ante Starčevića 11-e

OIB : 68798686508

MBO: 90742346

Službeni e-pretinac: impressio@impressiowebshop.hr

Ova Izjava o privatnosti i sigurnosti je jednostrano obvezujući pravni akt o temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojom se regulira koji podaci korisnika i kupaca se prikupljaju, kako se obrađuju, u koje svrhe upotrebljavaju.

ANTON I LEON neće dostavljati ,niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima to izričito propisuje zakon ili kada je to potrebno za ispunjenje pravnih i ugovornih obveza .Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje poslova . Svi djelatnici tvrtke ANTON I LEON i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti svojih korisnika i kupaca.

1. Način i podaci koje prikupljamo

1.1. Posjetom našim web stranicama i web trgovini

Prikupljamo tehničke podatke o pristupu koje će Vaš preglednik ( Chrome,Firefox,Internet Explorer ,Edge,Opera, Safari i sl.) automatski prenijeti našem poslužitelju prilikom pregledavanja naših web stranica: Vrijeme i datum pristupa, adresa web stranice kojoj ste pristupili, sadržaj zahtjeva , informacije i korištenom pregledniku i operativnom sustavu, identifikacijski podaci ( IP adresa,identifikacija uređaja, ID sesije), posljednja posjećena stranica na kojoj ste putem poveznice preusmjereni na našu stanicu, te pretraživanjem saznati koji proizvodi Vas zanimaju.

Prilikom prva posjete našoj web trgovini samostalno ćete odabrati razinu kolačića koju želite pohraniti na svom računalu te tako u potpunosti upravljati procesom korištenja kolačića . Više o kolačićima ( cookies) pročitajte ovdje ( LINK ).

Automatske podatke koji se bilježe pristupom na internet stranicu Impressio webshopa-a , nisu osobni podaci ,a koristit će se isključivo radi ocjene posjećenosti i poboljšanja sadržaja .

1.2. Predavanje narudžbe u web trgovini i izvršavanje ugovora o kupoprodaji

Prikupit ćemo podatke o proizvodima koje naručite , kao i osnovne osobne podatke u vezi s izvršavanjem Vaših narudžbi i realizaciji ugovora.

  • ime i prezime

  • adresa za isporuku robe ( uključujući poštanski broj)

  • e-mail adresa

  • broj mobitela za kontakt radi isporuke

  • podaci o plaćanju

  • brojevi narudžbi

  • brojevi za praćenje pošiljke

  • podaci o povratima,reklamacijama,razlozi,nedostaci

  • naziv tvrtke i kontakt osobe,adresa tvrtke i OIB tvrtke u svrhu traženja R1 računa

1.3. Kada nas kontaktirate

1.3.1. Prikupit ćemo komunikacijske podatke koje popunjavate kada nas kontaktirate putem obrasca Kontakt na našoj web stranici ( ime prezime, e-mail adresa)

1.3.2. Telefonski razgovori upućeni na ANTON I LEON ne snimaju se.

1.3.3. Koristimo i ponude društvenih mreža Facebook i Instagram za interakciju s našim klijentima . s obzirom na to da ANTON I LEON nema utjecaja na uvjete pružanja usluga društvenih mreža ili njihovom politikom obrade podataka za koju ANTON I LEON nije nadležan i odgovoran , obvezno provjerite osobne podatke koje dostavljate putem društvenih mreža .

Ako ste se registrirali na Facebooku i postavili postavke privatnosti Facebook računa, Facebook može dodatno povezati prikupljene podatke o Vašem posjetu na našoj web stranici na Vaš Facebook račun i koristiti je za postavljanje ciljanih Facebook oglasa. U bilo kojem trenutku možete pregledati i promijeniti postavke privatnosti vašeg Facebook profila.

Ako se isključite iz obrade podataka putem Facebooka, Facebook će prikazati samo općenite Facebook oglase koji nisu odabrani na temelju podataka prikupljenih o Vama.

Detaljnije informacije o načinu obrade koju vrši Facebook potražite na Facebook pravilima o privatnosti. (LINK: https://www.facebook.com/about/privacy/)

1.4. Prijava na newsletter

Ako ste se prijavili za newsletter ,pohranit ćemo Vaše podatke ( e-mail adresu) koju ste dali u tu svrhu za slanje ,a isto možete otkazati u bilo kojem trenutku korištenjem poveznice za otkazivanje koja se nalazi na dnu svakog Impressio webshop newslettera.
Prijavom na naš newsletter mailom ste dobili kupon kojim ostvarujete popust od 10 posto prilikom kupnje na našem web shopu. Kupon nema određeno vrijeme trajanja i možete ga iskoristiti bilo kada samo na robi koja nije snižena.

2. Svrha prikupljanja osnovnih osobnih podataka

– Ispunjavanje ugovornih obveza

– Ispunjavanje zakonskih obveza

– Izravna promidžba korisnicima koji su iskazali interes i dali dopuštenje za komunikaciju

3. Način ostvarivanja Vaših prava vezanih uz Vaše osobne podatke

3.1. Uvid u Vaše osobne podatke

Od ANTON I LEON možete dobiti potvrdu o tome obrađuje li Vaše osobne podatke u okviru određenog ugovora , odnosno možete dobiti uvid u Vaše osobne podatke podnošenjem zahtjeva Zahtjev se podnosi osobno , uz predočenje osobne iskaznice na adresi Voditelja obrade.

3.2. Potraživanje spremljenih osobnih podataka

Korisnik može zatražiti ispis svih osobnih podataka koje ANTON I LEON prikuplja i obrađuje u svrhu pružanja boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva upitom za ispis spremljenih osobnih podataka .

3.3. Pravo na ispravak

Ako je bilo koji od podataka koje smo pohranili netočan ili više nije aktualan, imate pravo tražiti ispravak podataka , kao npr. mjesto stanovanja, adresa dostave i sl. Kupac o promjeni obavještava prodavatelja na mail adresu impressio@impressiowebshop.hr.

3.4. Vremensko čuvanje i obrada osnovnih osobnih podataka

Vaši će se podaci pohraniti samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje naših ugovornih ili zakonskih obveza ili svrhe za koje su podaci izvorno prikupljeni ili dokle imamo legitimni interes za pohranjivanje takvih podataka .

U svim ostalim slučajevima Vaši osobni podaci bit će izbrisani,osim podataka koje moramo zadržati u skladu sa zakonskim razdobljima čuvanja poslovne dokumentacije , a u takvim slučajevima ograničit će se obrada podataka i Vaši podaci će se upotrebljavati u skladu sa zakonskim obvezama : Vaše narudžbe, podaci o plaćanju i drugi podaci koji podliježu zakonskim obvezama zadržavanja i čuvanja , odnosno radi postavljanja,ostvarivanja ili obrade pravnih zahtjeva.

3.5. Pravo na zaborav

ANTON I LEON informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne , da se njihovo ime ukloni s lista koje koriste za marketinške svrhe i svrhu održavanja kvalitete prodaje .

Ako želite brisanje navedenih osobnih podataka iz naše baze, molimo pošaljite upit za brisanje podataka kroz kontakt obrazac.

3.6. Pravo na ulaganje prigovora

Ako obrađujemo Vaše podatke na temelju legitimnih interesa sukladno čl. 6.st.1.al. f Opće uredbe o zaštiti podataka GDPR (EU) 2016/679, imate pravo na temelju čl.21., uložiti prigovor na način obrade vaših osobnih podataka ako za to postoje razlozi ili ako je prigovor usmjeren protiv direktnog oglašavanja.

Također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Nadležno nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10000 Zagreb, www.azop.hr , e-mail: azop@azop.hr.

4. Odgovornost i sigurnost podataka

Navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na stranicu www.impressiowebshop.hr.

Koristimo odgovarajuće tehničke mjere kako bi osigurali siguran prijenos podataka i zaštitili Vaše podatke od rizika tijekom prijenosa podataka ,kao i od neovlaštenog pristupa trećih strana .

Uz sve mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni, na žalost niti jedan prijenos podataka putem interneta ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran . Posljedično, iako ANTON I LEON provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s internet stranice www.impressiowebshop.hr, te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

5. Izmjene i dopune Izjave o pravilima zaštite osobnih podataka i privatnosti

Izjavu o pravilima zaštite podataka i privatnosti ažurirat ćemo povremeno, prilikom prilagodbe novijim verzijama web trgovine ili prilikom promjena zakonske regulative bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Preporučuje se korisnicima i kupcima da redovito provjeravaju sadržaj ove Izjave radi informiranosti o ažuriranom sadržaju Izjave.

Datum zadnje izmjene 12.08.19.